23. desember: Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Denne boka er like hjerteskjærende og trist som den er håpefull og søt. Eleanor og Park møtes på skolebussen. De forelsker seg sakte mens de leser tegneserier og hører på musikk sammen på vei til skolen. Kjærligheten og varmen Eleanor får oppleve med Park står i stor kontrast til det hun opplever hjemme. Familien hennes er fattige og stefaren hennes behandler henne dårlig. Eleanor gjør det hun kan for at stefaren ikke skal finne ut om Park og hindre henne fra å være sammen med ham.

Rainbow Rowell er kjempegod på å beskrive forelskelser og vanskelige familieforhold, og denne boka er ikke noe unntak.

Boka kan lånes i Libby, Bookbites eller på biblioteket.

Foto: Magne Johansen

Del anbefalingen:

Vi anbefaler også:

Christoffer Lamøy: Hjemsøkt

Henrik flytter med familien til et gammelt hus. Huset har en dyster historie som Henrik gradvis blir mer kjent med. Samtidig endrer lillebroren oppførsel, noe

Camilla Sandmo: Jente(17) ikke savnet

Beatrice vil finne tanten sin, Kristiane som forsvant for mange år siden. Historien fortelles fra disse to jentenes perspektiv. Beatrice sine kapitler er fortalt i

Vibeke Koheler: Tankespinneren

Denne boka overrasket meg. Jeg har lest mange fantasybøker hvor forfatteren har funnet opp ulike typer magi, men aldri har jeg lest en som denne.