Den ærlige bedrageren

Jansson, Tovecop. 2014

Roman

To svært forskjellige kvinner blir vikla inn i eit noko komplisert forhold. Den tilsynelatande naive illustratøren Anna Amelin bur i eit hus for seg sjølv. Anna Amelin største pasjon er å fotografere skogbunnen med blikket for å så å gjengi den i akvarellar. Inn i huset hennar flyttar etterkvart Katri. Katri er streetwise og no-nonsense og jaktar på rikdom. Men Katri har også ein stor rettferdighetssans og ønsker retta opp alle feil som har blitt gjort i reknskapa til Anna Amelin. Kven vinn og kven taper til slutt?

Anna Aemelin er en rik, men upraktisk eldre dame som har gjort suksess med sine barnebøker. Nå bor hun alene i et stort hus, opptatt med å male landskapsbilder. Katri, en ung og sterk kvinne flytter inn til henne for å gi henne en hjelpende hånd. Men snart har hun fullstendig tatt over styringen i huset. Hun ordner opp i regnskapene og setter en stopper for folks forsøk på å snyte den gamle damen. Alt er ledd i en listig uttenkt plan, men underveis skjer det en forvandling med dem begge. Spørsmålet blir hvem som er bedrageren og hvem som er den ærlige.