Kathrine Nedrejord: Lappjævel!

Lappjævel! handler om Sammol som blir tvunget til å gå på internatskole for å lære norsk. Han kan bare så vidt noen få ord før han kommer dit, men helt fra første dag blir han tvunget til å enten snakke norsk eller tie stille. Dette er ikke en hyggelig fortelling. Sammol blir mobbet av de andre elevene, fordi han er samisk. Rektoren og flere av de andre ansatte er ikke mye bedre enn mobbere de heller. Etter hvert lærer Sammol å være mer norsk og skjule det samiske.

Dette var en engasjerende fortelling som fikk meg til å føle veldig med hovedpersonen. Det var tungt å se alt han måtte opplevde. Heldigvis var Sammol en sterk karakter som klarte å finne noen lysglimt selv i en vanskelig situasjon. Jeg syntes også at slutten på boka ga mye rom for ettertanke.

Del anbefalingen:

Share on facebook
Share on twitter

Vi anbefaler også:

Christoffer Lamøy: Hjemsøkt

Henrik flytter med familien til et gammelt hus. Huset har en dyster historie som Henrik gradvis blir mer kjent med. Samtidig endrer lillebroren oppførsel, noe

Camilla Sandmo: Jente(17) ikke savnet

Beatrice vil finne tanten sin, Kristiane som forsvant for mange år siden. Historien fortelles fra disse to jentenes perspektiv. Beatrice sine kapitler er fortalt i

Vibeke Koheler: Tankespinneren

Denne boka overrasket meg. Jeg har lest mange fantasybøker hvor forfatteren har funnet opp ulike typer magi, men aldri har jeg lest en som denne.

no Norwegian
X