Marissa Meyer: Cinder

Et dødelig virus sprer seg over hele verden og dreper alle som blir smittet. For å redde menneskeheten trenger samfunnet frivillige til å teste vaksiner, men dette betyr en sikker død og det er svært få som melder seg. De bestemmer seg for å trekke tilfeldige «frivillige» blant kyborgene, som de ser på som annenrangs borgere.

Cinder er en slik kyborg. Store deler av kroppen hennes ble erstattet med maskinvare etter en ulykke der hun mistet foreldrene sine. Etter ulykken endte hun opp med en adoptivmor som behandler henne mer som en tjener enn en datter.

Boka er en dystopisk vri på Askepott fortellingen. Verdenen som Meyer har skapt går langt utover fortellingen om Askepott, men en del av bokas styrke ligger i hvordan elementer fra eventyret er vevd inn i en ny kontekst.

Del anbefalingen:

Share on facebook
Share on twitter

Vi anbefaler også:

Bjørn Ingvaldsen: Nudistene

Personlighetene til Rose og Tjodleik krasjet fantastisk med hverandre. Rose er spydig og nedlatende, men Tjodleik legger ikke merke til den negative holdningen hennes. Første

Arild Stavrum: Zidanes Dans

Dette var en fantasiful fotballbok. Det er mye som skjer i fortellingen og alt føles helt eventyrisk ut. Mikke og vennene hans sitter sammen og

no Norwegian
X