Marissa Meyer: Cinder

Et dødelig virus sprer seg over hele verden og dreper alle som blir smittet. For å redde menneskeheten trenger samfunnet frivillige til å teste vaksiner, men dette betyr en sikker død og det er svært få som melder seg. De bestemmer seg for å trekke tilfeldige «frivillige» blant kyborgene, som de ser på som annenrangs borgere.

Cinder er en slik kyborg. Store deler av kroppen hennes ble erstattet med maskinvare etter en ulykke der hun mistet foreldrene sine. Etter ulykken endte hun opp med en adoptivmor som behandler henne mer som en tjener enn en datter.

Boka er en dystopisk vri på Askepott fortellingen. Verdenen som Meyer har skapt går langt utover fortellingen om Askepott, men en del av bokas styrke ligger i hvordan elementer fra eventyret er vevd inn i en ny kontekst.

Del anbefalingen:

Share on facebook
Share on twitter

Vi anbefaler også:

Christoffer Lamøy: Hjemsøkt

Henrik flytter med familien til et gammelt hus. Huset har en dyster historie som Henrik gradvis blir mer kjent med. Samtidig endrer lillebroren oppførsel, noe

Camilla Sandmo: Jente(17) ikke savnet

Beatrice vil finne tanten sin, Kristiane som forsvant for mange år siden. Historien fortelles fra disse to jentenes perspektiv. Beatrice sine kapitler er fortalt i

Vibeke Koheler: Tankespinneren

Denne boka overrasket meg. Jeg har lest mange fantasybøker hvor forfatteren har funnet opp ulike typer magi, men aldri har jeg lest en som denne.

no Norwegian
X