Tahereh Mafi: Et hav av kjærlighet

(Originaltittel: A very large expanse of sea).

Dette er en dramatisk fortelling. Boka er tankevekkende og romantisk. Den kan minne en del om The Hate U Give av Angie Thomas, men den har større fokus på kjærlighetsfortellingen.

Shirin er muslim og går med hijab. Hun går på skole i USA like etter 9/11. I boka forteller hun hvordan hun blir møtt med fordommer og fiendtlighet hele tiden. Det er noen ganske sterke scener der fiendtligheten blir voldelig, men for det meste er det mer som en konstant, tyngende vekt som ligger i bakgrunnen. Hun må hele tiden være på vakt og det tærer på henne.

Så møter hun Ocean. De forelsker seg, men Shirin er redd for hva som kan skje hvis hun lar ham komme for nærme. Hun er redd han også vil ende opp med å møte fiendtligheten hun må leve med hver dag.

Boka kan lånes i Bookbites, på biblioteket eller som lydbok på engelsk i Libby

Del anbefalingen:

Share on facebook
Share on twitter

Vi anbefaler også:

Christoffer Lamøy: Hjemsøkt

Henrik flytter med familien til et gammelt hus. Huset har en dyster historie som Henrik gradvis blir mer kjent med. Samtidig endrer lillebroren oppførsel, noe

Camilla Sandmo: Jente(17) ikke savnet

Beatrice vil finne tanten sin, Kristiane som forsvant for mange år siden. Historien fortelles fra disse to jentenes perspektiv. Beatrice sine kapitler er fortalt i

Vibeke Koheler: Tankespinneren

Denne boka overrasket meg. Jeg har lest mange fantasybøker hvor forfatteren har funnet opp ulike typer magi, men aldri har jeg lest en som denne.

no Norwegian
X