faktabøker, 2

En liste for deg som liker faktabøker

Anne-Cathrine og Vera har lest masse faktabøker. Her er deres anbefalinger.

Anne-Cathrines anbefalinger

Superpoteten av Line Osvoll

Jeg visste ikke mye om poteten før jeg leste denne boka. Jeg kunne noe om hvordan man kan bruke den i mat, at den kan kokes, stekes eller bakes. Nå når jeg har lest boka kan jeg mye mer, og det er gøy. For dette er historien om hvordan poteten kom til Norge. I boka er det masse fine illustrasjoner, for eksempel av hvordan ulike typer poteter ser ut.

Dette var en morsom og interessant bok om den viktige poteten.

Elgen av Line Halsnes

Jeg er veldig glad i dyr, og synes derfor det er spennende når det kommer en faktabok som handler om akkurat dette. Forfatteren har samlet masse interessant fakta om elgen, og jeg lærte mye om dette store dyret. Jeg liker veldig godt tegningene som følger teksten.

Dette er en lettlest og fin faktabok om skogens konge.

Inn i munnen av Malin Hellebø og Bård Torkildsen

I denne boka fikk jeg lære mye jeg ikke visste at jeg lurte på. Det er nemlig en faktabok om munnen til ulike dyr. Og munner kan tydeligvis være veldig ulike hverandre.  

Her var det både spennende fakta og litt ekkel fakta. Jeg oppdaget også at munnen ikke alltid er der vi tror, eller gjør det vi tror den skal gjøre.

Lepra av Anders Totland

Denne boka handler om hvordan sykdommen Lepra spredte seg i Norge, hva man gjorde for å behandle den og hvordan det var å være smittet. Det er interessant, men også trist, grusomt og ekkelt å lese om. Allikevel klarte jeg ikke å legge fra meg boka, fordi jeg ville vite mer om sykdommen og hvorfor den ikke lenger finnes i Norge i dag.

Illustrasjonene i boka er mørke og dystre, noe som fungerer godt sammen med denne historien.

Veras anbefalinger

Krigere og Flere krigere av Steffen R.M. Sørum og illustrert av John S. Jamtli

Dette er to lettleste faktabøker om krigere. Her er det samuraier, mongolske krigere, soldater fra andre verdenskrig og mange flere. Det beste ved disse faktabøkene er tegningene av krigerne. De gjør det lett å se hvordan de gikk kledd og hvilke typer våpen de brukte. De gjør det også lett å finne frem til krigerne som ser mest spennende ut. Når du har funnet krigeren du er interessert i, kan du lese om hvordan de kjempet, hvem de kjempet mot og hvilke strategier de brukte for å vinne over fiendene sine.

Hjelp småkrypene av Kristine Thorp

Dette er en fin bok om hvordan man kan hjelpe småkryp i naturen. Her er det mange flotte tips til hvordan man kan lage alt fra edderkopp-hoteller til flyvende sommerfugl-restauranter. Etter å ha lest den klødde det i fingrene etter å lage et basseng for insekter og småkryp. I boka hadde de laget et som var dekorert med cocktail-paraplyer. Det så veldig stilig ut. Oppskriften finner du i boka.

Ekorn : sciurus vulgaris av Synnøve Borge og illustrert av Nora Brech

I denne faktaboka følger vi livet til et ekorn fra det er nyfødt til det må klare seg selv. Vi får se hvordan det hopper fra tre til tre, leker med søsknene, leter etter mat og gjemmer det den finner på lure steder.

Boka er lettlest og har mange fine tegninger av ekornet.

Del innlegget:

Share on facebook
Share on twitter
no Norwegian
X