tegneserie spøkelse

Hjemsøkte tegneserier søker nye lesere

Fire hjemsøkte tegneserier ønsker seg nå nye lesere.

De ser etter deg som er nygjerrig og eventyrlysten.
Det er også en fordel hvis du ikke har noe imot å finne vennskap og kjærlighet på underlige steder.

Tegneseriene tilbyr

  • spennende opplevelser
  • utfordrende farer
  • vakre tegninger
  • nære vennskap

Under kan du lese om hver enkelt av de hjemsøkte tegneseriene for å se om det er en som kan passe for deg. Hvis du finner en tegneserie du er interessert i kan du søke om å bli hjemsøkt av den ved å låne den i Libby.

NB! Vær oppmerksom på at vi ikke kan garantere at alle spøkelsene er hyggelige.

Taproot: A Story about a Gardener and a Ghost av Keezy Young

Denne fortellingen handler om en gartner som elsker blomster og som kan snakke med spøkelser. Den handler også om et av spøkelsene som er forelsket i gartneren, men som ikke tør å si hva han føler. Samtidig er det en parallell verden med en mørk skog som truer spøkelsene. Flere ganger opplever de at de forsvinner inn i den. De blir redde for at de en dag ikke skal klare å komme seg ut igjen.

En søt fortelling med en fin blanding av det mystiske og det normale.

Ghosts av Raina Telgemeier

Ghosts handler om to søstre, Cat og Maya. De flytter til Bahía de la Luna. Maya har en sykdom kalt cystisk fibrose og her vil hun kunne få bedre behandling. Når de kommer frem finner de ut at det er spøkelser der. De blir med på å feire Día de los muertos sammen med både døde og levende.

Raina Telgemeier er veldig flink til å få frem kompliserte følelser i tegneseriene sine. I denne fortellingen viser hun følelsene til Cat. Hun er lei seg for å måtte flytte fra vennene sine. Samtidig er hun veldig glad i lillesøsteren sin og hun vil gjerne at hun skal få den beste behandlingen. Likevel er det tungt for henne å flytte så langt vekk.

Fortellingen viser vanskelighetene ved Mayas sykdom. Men her er også mye latter og lek sammen med spøkelsene og det gjør at det føles oppløftende og morsomt å lese boka.

Denne kan lånes både i Libby og på biblioteket

Anya’s Ghost av Vera Brosgol

Av de fire bøkene på denne listen har denne det aller skumleste spøkelset.

Anya faller ned i et hull i bakken. Mens hun sitter fast der møter hun spøkelset Emily Reilly. Etter at hun blir reddet opp av hullet begynner Emily å følge etter henne. Til å begynne med er Anya skeptisk og ber henne om å holde seg unna, men så hjelper Emily henne med å bestå en prøve. Etter det tenker hun at det kanskje ikke er en så dum ide å være venn med et spøkelse.

De begynner å bli kjent med hverandre, og det viser seg at Emily kan hjelpe henne med å bli populær på skolen. Hun gir henne tips på hvilke klær hun bør gå med, og hva hun kan si for å få folk til å bli interessert i henne. Men etter hvert begynner hun å bli kontrollerende. Hun blir mer og mer sint når Anya ikke følger rådene hennes. Og det er da det begynner å bli skummelt.

Séance Tea Party av Reimena Yee

Séance Tea Party handler om Lora og Alexa. Lora har livlig fantasi og elsker eventyr. Når vennene hennes begynner å bli mer opptatt av memes, festing og klær føler hun seg etterlatt. Hun er ikke interessert i å følge med på samtalene deres, så hun bestemmer seg heller for å tilkalle et spøkelse og invitere det på teselskap. Utrolig nok så dukker det opp et spøkelse. Det er i hvert fall det hun først tror, men så blir hun mer usikker da spøkelse sier hun heter Alexa. Det var navnet på fantasivennen hun hadde som liten. Men hvordan kan en fantasivenn virke så ekte?

Lora føler på både redsel for å bli utestengt, og redsel for å måtte gi slipp på det magiske ved å være barn. Men etter at Alexa dukker opp har hun en venn som støtter henne. Alexa gjør at hun føler seg trygg nok til å ta steget inn i en mer voksen verden. Men hvem er egentlig Alexa?

Del innlegget:

Share on facebook
Share on twitter
no Norwegian
X