Det_brenner

Miljøfokus i barnebøkene

Det brenner av Sunniva Vagstad og Dominic Munton

Det brenner er en spennende krim bok med miljøfokus, drama og mysterier. Boka starter med at skogen plutselig står i flammer mens fire venner, Siv, Isak, Elias og Ylva, er der for å drive med live action role play. Etter at de oppdager brannen løper de i hver sin retning. Når de finner tilbake til hverandre så mangler Isak. Ingen av dem har oversikt over det som egentlig skjedde. De er redde for at det kan ha vært dem som startet brannen, og ikke minst er de redde for at Isak kanskje ikke kom seg ut før det var for sent.

Kariba av James Clarke

Kariba er en eventyrlig fortelling om hvordan naturen kjemper imot menneskene. De har bestemt seg for å lage en gigantisk demning i et område der de innfødte tilber en magisk skapning. Mange mener det bare er en legende, men det viser seg at denne legenden er ekte. Siku er knyttet til magien i naturen og til denne skapningen. Men magien truer med å ta over kontrollen hvis hun ikke kjemper imot. Hun må velge mellom å være en fri person som ser på ødeleggelsene som skjer uten å kunne gjøre noe, eller å si ja til skjebnen og la ukjente krefter strømme gjennom henne.

Verdens verste miljøsvin av Marius Horn Molaug

Dette er en bok om en rektor som driter i alt som har med miljø å gjøre. Ruben og Kent pønsker ut forskjellige måter å få ham til å endre oppførselen sin. Det går ikke veldig bra, men det blir mye humor ut av det.

Klodeklubben: De svarte svanane av Ruth Lillegraven

Dette er en kort og lettlest krim-fortelling. I denne boka er illustrasjonene vel så viktige som det som fortelles i teksten. I en liten bygd på Vestlandet er det tegn til alvorlig forurensing i fjorden. Mange av de voksne feier det bort. De sier det må ha vært et uhell og et engangstilfelle. Ikke noe å bekymre seg for. Men Vanja, Sivert og Mo begynner å tenke at det er noe som ikke stemmer.

Del innlegget:

Share on facebook
Share on twitter
no Norwegian
X