20210308_123509

Møt sportstalentene

Jeg har lest mye i det siste, og det viser seg at det er svært mange sportstalent i barnebøkene for tiden. Her er fem talentfulle karakterer i fem spennende bøker.

Alle bøkene på denne listen kan lånes på biblioteket og i Bookbites.

Slalåmtalentet Buffy By fra Buffy By er talentfull av Ingeborg Arvola

Moren til Buffy har ikke så god råd. Derfor er det ikke så mange aktiviteter hun får være med på. Det koster for mye. Når Buffy ser et gratis kurs i slalåm blir hun kjempespent. Men hun må kjempe hardt for å være med. Selv om det i utgangspunktet er gratis, så er det mye hun trenger som ikke er like lett å få tak i. Men hun må jo bare, for hva om hun er et naturtalent?

Skateren Molly i Girlskate av Steffen R.M. Sørum og Eldrid Johansen

Molly blir dratt inn i fotballmiljøet av foreldrene sine. De er helt hekta på fotball. De klarer rett og slett ikke å skjønne at Molly egentlig ikke er interessert. Hun går med på å spille fotball mot at de skal la henne være med på et tegnekurs. Så oppdager Molly en skateklubb for jenter og finner ut at skating er kjempegøy. Det eneste problemet er at skatingen skjer samtidig som fotballen. For at hun ikke skal gå glipp av tegnekurset velger hun å skulke fotballen uten å fortelle det til foreldrene.

Det magiske fotballtalentet Mikke Milnbergan i Zidanes dans av Arild Stavrum

Zidanes dans er en veldig fantasifull fotballbok. Det er mye som skjer i fortellingen og alt føles helt eventyrlig. Mikke og vennene hans sitter sammen og spiller FIFA på Playstation da de plutselig blir kontaktet av Zinedine Zidane, en kjent fotballspiller som nylig har forsvunnet. Han forteller dem at han var borti Playstation kontrolleren og plutselig havnet i et mørkt rom. Han vet ikke hvor han er, eller hvordan han skal komme seg tilbake. Mikke og vennene må hjelpe ham. De starter en heseblesende kamp for å løse mysteriet og redde Zidane.

Løpetalentet Sammol fra Lappjævel! av Kathrine Nedrejord

Lappjævel! handler om Sammol som blir tvunget til å gå på internatskole for å lære norsk. Han kan bare så vidt noen få ord før han kommer dit, men helt fra første dag blir han tvunget til å enten snakke norsk eller tie stille. Sammol blir mobbet av de andre elevene, fordi han er samisk. Rektoren og flere av de andre ansatte er ikke mye bedre enn mobberne. Heldigvis er det en lærer som ikke er like ille som de andre. Det er lærer Pedersen. Han finner ut at Sammol er kjempegod til å løpe. Han får med Sammol på et treningsopplegg, slik at han skal bli enda raskere. Da vil han kunne delta på løpekonkurransen med de beste løperne fra alle skolene i området. 

Spurteren Frida fra Jo har skjedd av Kristine Rui Slettebakken

Frida har talent for å løpe. Det mener hun i hvert fall selv. Hun spurter til skolen om morgenen, hun løper i friminuttene og hun springer hjem igjen etter skolen. Ja, i hun løper nesten hele tiden. Det er nesten rart at ingen legger merke til talentet hennes. Men det er ikke alle i klassen som synes det er like kult med løping som det Frida gjør. Flere av jentene i klassen vil heller stå i klynger og prate om det de synes er «sykt kult», som for eksempel det at en av dem har besøkt Oslo i helgen.

Del innlegget:

Share on facebook
Share on twitter
no Norwegian
X