Leseforslag

Nettbiblioteket

En digital skattekiste

Bilde av bibliotekhyller
Foto: By R. Mathis - Self-photographed, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1544888

Visste du at Nasjonalbiblioteket digitaliserer alle bøker? Nettbiblioteket er en skattkiste du kan få tilgang til hjemmefra. Gjennom Nettbiblioteket får alle med norsk ip-adresse gratis tilgang til norske bøker utgitt til og med år 2000. Nettstedet gir dessuten tilgang til bilder, aviser og tidsskrifter.

Hvis du jobber med forskning eller dokumentasjonsformål kan du søke om utvidet tilgang til alt pliktavelevert materiale. Dokumentasjonsformål omfatter blant annet bruk av kildemateriale i slektsforskning, private studieprosjekter og til studentoppgaver.

For å få kunne søke om tilgang må du logge deg på vår tjeneste med din Feide-id eller MinId. Du kan søke her.

Når søknaden er sendt inn må du kontakte personalet i biblioteket for å få den godkjent. Tilgangen til å låne pliktavlevert materiale gjelder i 8 timer etter at tilgangen er aktivert.