20210212_125425

Ulike typer kjærlighet og litt romantikk

Sannheten om Audrey Wilde av Eve Chase

Vi følger to parallelle historier. I nåtid møter vi Jessie, mannen Will, datteren Romey og stedatteren Bella. De kjøper Applecote Manor. Huset er en ny start for familien. Uheldigvis blir Jessie kjent med husets historie, som ikke bare er positiv. I den andre historien, i fortiden, møter vi Wilde-søstrene. Margot, Pam, Flora og Dot. Sommeren 1959 blir de sendt til Applecote manor hvor tanten og onkelen bor. Det er rart og sårt for søstrene, spesielt for Margot, å komme tilbake til Applecote. Fem år tidligere forsvant kusinen Audrey sporløst. Søstrene ønsker å finne svaret om kusinens forsvinning, men når de begynner å grave i fortiden får det store konsekvenser.

Dette er en spennende og dramatisk roman om søstres sterke bånd og kjærlighet til hverandre.

Hjertets usynlige stormer av John Boyne

Ceryl Avery blir født utenfor ekteskapet på 40-tallet. I den lille irske landsbyen er det ikke plass til et slikt barn og moren gir gutten til et barnløst par. Maud og Charles Avery er på ingen måte eksemplariske foreldre, den ene en kjederøykende forfatter som hater suksess, den andre en notorisk skattesnyter som elsker damer (utenom sin kone). Ceryl vokser opp og skjønner tidlig at han er homofil.  Hans mulighet til å vise kjærlighet og innlede forhold begrenses av dette. Han lever på en tid da det å elske en av samme kjønn fortsatt er straffbart.  Noe så enkelt som å holde den man har følelser for i hånden er en umulighet.

Det er en rørende og sterk bok. Boyne har benyttet humor og ironi for å skape en letthet i et veldig tungt tema, uten å gjøre det banalt. Passer godt for deg som liker John Irving.

Skjulestedene av Kathrine Webb

Dette er en roman lagt til et liten engelsk landsby på 1920-tallet. Vi møter tre kvinner med helt forskjellige roller i det lille samfunnet. De sliter alle med å passe inn i en verden som stiller mange krav. Et dødsfall fører to av dem sammen i jakten på hvem den skyldige er.

Det jeg liker med Kathrine Webbs bøker er at hun skaper troverdige karakterer. Selv om romanen har et romantisk bakteppe i den engelske landbyga er det også et mørke og en dybde i fortellingen. Her skaper hun en fin balanse, og dette gir en god flyt i fortellingen.

Det er en roman som passer for deg som liker forfattere som Kate Morton, Lucinda Riley eller Jojo Moyes.

Stekte grønne tomater på Whistel stop cafe av Fannie Flagg

En historie om et lite samfunn og menneskene som tilhører det. Hvordan livene deres artet seg, både med gleder og sorger. Det handler om kjærlighetens ulike former. Mellom foreldre og barn, mellom søsken, venner og kjærester. Og om kjærligheten til seg selv. Alt sentrert rundt den lille café Whistle stop, og de to kvinnene som drev den. Det er en nydelig bok, hvor jeg ble glad i alle karakterene og følte meg litt trist når jeg kom til siste side.

Northanger Abbey av Jane Austen

En bokliste i anledning valentinsdag er ikke komplet uten en bok av Jane Austen. Heltinnen i denne romanen er Cathrine Morland. Hun får prøve seg i selskapslivet når venner av familien inviterer henne med til Bath. Senere reiser hun på besøk til Northanger Abbey og den velstående familien Tilney.

Cathrines opplevelser byr på forviklinger, uheldige situasjoner og selvfølgelig forelskelse. Jane Austen er og dyktig på å skape uspiselige karakterer som stadig prøver å spenne bein for hovedkarakterens lykke. I denne romanen er det ikke bare en, men hele to slike karakterer. Dette bidrar til å øke spenningen (og frustrasjonen). Humor, vennskap og litt grøss er også med i denne romanen. Har du ikke lest noe av Jane Austen før kan dette være en god roman å starte med.

Del innlegget:

Share on facebook
Share on twitter
no Norwegian
X