Hvordan ser lengsel ut

Nyborg, Line2021

RomanBygdesamfunn

Historia vert fortalt frå synsvinkelen til vår lågmælte hovudkarakter Una. Det er bestemt at Una og Jenny skal vere vener, men eigentleg likar dei ikkje kvarandre så godt. Så begynner Sunniva i klassen og alt blir forandra. Dette er ei bok som berører. Line Nyborg er truleg den aller beste forfattaren du aldri har høyrt om. Det er på høg tid å lese ei bok av henne.

Una bor med sin mor på et lite sted mot nord. Her har hun venninnen Jenny og hunden Laika. Om dagen er hun på skolen og om kvelden leser hun dikt. For Una virker det som om livet ikke har kommet helt i gang. Men dette forandrer seg når Sunniva en dag trer inn i klasserommet. Hun tar plass, lar sin stemme høres og er klar for en diskusjon med sine medelever – alt dette til tross for at hun har skjev rygg. Una blir kjent med Sunniva. Perspektivene hun bringer med seg fra utsiden av det lille stedet, gir Una en mulighet å utforske seg selv og omgivelsene med et nytt blikk. Men det å se seg selv på nye måter kan også skape avstand, og nærheten til moren og Jenny blir utfordret. Omtalen er utarbeidet av BS.