Hvordan ser lengsel ut

Nyborg, Line2021

RomanBygdesamfunn

Dette er ei bok som berører. Forteljinga er nedpå og fortalt av ein lågmælt hovedkarakter. Språket har ein eigen tone som blir forsterka med innslag av nordnorsk dialekt. For meg var dette møte med ein forfattar eg aldri hadde høyrt om før. Det kan eg ikkje forstå. For Line Nyborg er verkeleg god!

Una bor med sin mor på et lite sted mot nord. Her har hun venninnen Jenny og hunden Laika. Om dagen er hun på skolen og om kvelden leser hun dikt. For Una virker det som om livet ikke har kommet helt i gang. Men dette forandrer seg når Sunniva en dag trer inn i klasserommet. Hun tar plass, lar sin stemme høres og er klar for en diskusjon med sine medelever – alt dette til tross for at hun har skjev rygg. Una blir kjent med Sunniva. Perspektivene hun bringer med seg fra utsiden av det lille stedet, gir Una en mulighet å utforske seg selv og omgivelsene med et nytt blikk. Men det å se seg selv på nye måter kan også skape avstand, og nærheten til moren og Jenny blir utfordret. Omtalen er utarbeidet av BS.

Leseopplevelse

• Tempo