Dama til Rune

Teie, Marianne2022

RomanarLivskriser

Dama til Rune gjer inntrykk der ho trer fram i scenar på hytta, i samtale med den kjekke hyttenaboen og i tilbakeblikk som kan gjere vondt. Dama til Rune brukar vanligvis dagane til å sjå på Dr. Phil og sove. Å sove er det beste og verste ho veit. Men dagane på hytta gir både lesaren og henne sjøl eit innblikk i kvifor ting er som dei er.

Hovedpersonen, som altså er «dama til Rune», reiser til hytta for å komme vekk fra nettopp Rune. Men det å være alene på hytta trigger alt hun har av minner og savn, og ikke blir hun så alene som hun ønsker heller. Boken er en mørk og desperat fortelling om livskrise og om utfordringene ved å være to. Marianne Teie har tidligere skrevet to diktsamlinger, dette er hennes første roman. Omtalen er utarbeidet av BS.

Leseopplevelse

• Karakterer