Til leseforslag
Omslag: "I tilfelle dommedag : enkel beredskap for vanlige folk" av Egil Aslak Aursand Hagerup

Voksne

I tilfelle dommedag

Hagerup, Egil Aslak Aursand2019

Bestill

Anbefaling

En morsom bok om enkel beredskap som alle burde lese.

I tilfelle dommedag: Enkel beredskap for vanlige folk er akkurat det tittelen antyder: en bok som handler om enkel beredskap alle burde ha hjemme. Denne boken forklarer på en lettforståelig og humoristisk måte hvordan man kan forholde seg til DSBs råd for hjemmeberedskap og hva man gjør dersom strøm, vann, tele- og internett blir borte i 72 timer.

Boken er både nyttig og veldig morsom. Selv om den er et oppslagsverk og det er lett å finne frem hvis man bare vil vite svaret på noe spesifikt, vil jeg uansett anbefale å lese den fra begynnelse til slutt. Ikke bare inneholder den mye god informasjon forklart på en likefrem måte, men som nevnt tidligere er den også veldig underholdende.

Dersom du lurer på hvordan hjemmeberedskapen din ligger an er det også en sjekkliste på slutten av hvert tema.

Om boken

Nordmenn er lite forberedt på at krisesituasjoner kan inntreffe. Derfor ga Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap ut en brosjyre til alle husstander i Norge hvor det ble anbefalt å skaffe 20 ting som vi skal ha parat hvis en krise inntreffer. Boka gir svaret på hvordan man skal forholde seg til disse anbefalingene, for eksempel hvordan man oppbevare vanndunkene, hvordan man løser toalettsituasjonen m.m. Og man får råd om hvordan man etablerer en egenberedskap i tilfelle det oppstår en krisesituasjon. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Enebakk kommune
Ansvarlig redaktør: Andreas Halvorsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content