Til leseforslag
Omslag: "Museum for mordere og redningsmenn" av Simon Stranger

Voksne

Museum for mordere og redningsmenn

Stranger, Simon2023

HistoriskVerdenskrigen 1939-1945
Bestill

Anbefaling

Frittstående etterfølger av den prisbelønte romanen "Leksikon om lys og mørke"

Enda en bok fra Simon Stranger jeg slukte! Stranger er en mester på å forene det dokumentariske med fiksjon. Gjennom god fortellerkunst og bilder som vises i de forskjellige "salene", blir historien fortalt på en nær og rystende måte.

Stranger blir også personlig. Han er gift inn i en jødisk familie og i boken snakker han innimellom direkte til sin kones mormor samtidig som han forteller om hvordan hans egen familie ble krigsprofitører som eiere av et trykkeri under krigen.

Om boken

Dette er fortellingen om det jødiske ekteparet Rakel og Jacob Feldmann som blir drept av grenselosene de trodde skulle redde dem. Om Ellen Glotts familie som ble frarøvet enebolig, eiendeler og fremtidsdrømmer, før de ble jaget på flukt fra utslettelsen. To generasjoner senere skal Ellens barnebarn gifte seg med forfatteren Simon Stranger. Under et skrivearbeid om det norske folkemordet kommer Stranger over opplysninger om egen slekt, som gir nye perspektiver på det mørkeste kapittelet i moderne historie. Romanen er utformet som et museum. Hvert kapittel er en sal, fylt med gjenstander, fotografier og minner. Til sammen danner de en mosaikk fra virkelighetens verden, der hver bestanddel avdekker en historie så merkverdig og makaber at den overgår fantasien. Museum for mordere og redningsmenn er en roman om ytterpunktene i det menneskelige, om skyld og ansvar, og om hvordan vi iblant kan være avhengig av fremmede for å overleve.

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Enebakk kommune
Ansvarlig redaktør: Andreas Halvorsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content