Til leseforslag
Omslag: "Nini" av Lars Lillo-Stenberg

Ungdom – Voksne

Nini

Lillo-Stenberg, Lars2018

Bestill

Anbefaling

"Alle ville være der hun var"

Denne boka leste jeg for flere år siden. Men i likhet med mennesket den skildrer, har Lars Lillo-Stenberg sin beretning om ungdomsvennen Nini Stoltenberg satt spor.

«Nini» er et stoisk og nøkternt portrett av en ekstraordinær personlighet. Samtidig er boka en velutført skildring av 80- og 90-tallets samtid, en hyllest til ungdomstiden og til ufullkommenheten i oss.

«Nini» er en stille bok hvor Lillo-Stenberg reflekterer rundt sitt eget og Ninis liv, som ble flettet inn i hverandres på Majorstua T-baneperrong en høstdag i 76. Den er vakker og til tider sår. Det aller vakreste med den synes jeg, er at forfatteren aldri spekulerer eller antyder, men hyller sin venninnes karakter og liv med respekt, varme og ømhet. 

Jeg anbefaler også boka varmt som lydbok, lest av forfatteren selv.

Om boken

Nini Stoltenberg og Lars Lillo-Stenberg var venner i ungdomstiden. Vennskapet dem imellom danner grunnlaget for denne biografien, som beskriver miljøene de vanket i, holdningene som preget dem og menneskene som sto henne nærmest. Nini vokste opp som datter av en toppbyråkrat og en mangeårig statsråd, med en bror som ble statsminister og en søster som ble lege og direktør. Selv ble Nini heroinavhengig. Hun var bare 51 år da hun døde i 2014. Hva skjedde med henne, og hvem var hun egentlig? Ninis far og to søsken bidrar gjennom dybdeintervjuer, det samme gjør mange av hennes nærmeste venner. Lillo-Stenberg skildrer også hvordan hans eget liv på mange måter er viklet inn i Ninis historie, selv om deres liv fikk vidt forskjellige utfall. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Enebakk kommune
Ansvarlig redaktør: Andreas Halvorsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content