Til leseforslag
Omslag: "Til jord skal du bli" av Anders Totland

Voksne

Til jord skal du bli

Totland, Anders2022

Bestill

Anbefaling

En svart humoristisk fortelling om en pensjonert prest som blir drapsmann

Anders Totland er kanskje først og fremst kjent for sine ungdomsromaner. Han har også skrevet sakprosabøker, men "Til jord skal du bli" er en skikkelig rølpethriller for voksne. Jeg syns den var utrolig morsom og den har overraskende vendinger som gjør at man dras inn i historien. Noen opplever kanskje at det er uvant å lese nynorsk, men jeg anbefaler å forsøker å lese et par sider høyt, og så glir det av seg selv etterpå. Dersom du liker boka, kan jeg røpe at det kommer en oppfølger om Jacob Juul nærmere sommeren.

Da jeg så en fot stikke opp av kvistkutteren på omslaget, minnet det meg om brødrene Cohens film "Fargo" fra 1996. Her møter vi en høygravid politietterforsker, spilt av Frances McDormand, som skal løse et dobbeltdrap. Jeg anbefaler både boka og filmen om du liker svart humor.

Om boken

Det blir mykje på ein gong for Jacob Juul. På få dagar går han frå å vera pensjonert prest og spritseljar som nyt sitt otium, til å bli enkemann og nybakt bestefar for ei 7 år gammal jente. Og om ikkje det var nok, blir han også drapsmann. No har han ein daud torpedo i spritskjulet å kvitta seg med og ein kriminell konspirasjon å redda seg sjølv og vesle Isabella Donnatina frå, men heldigvis har ein livslang karriere i Den norske kyrkja førebudd han på å møta dei fleste omstende med ro og optimisme. For som han seier det sjølv: «Det er utruleg kva ein opplever gjennom meir enn 40 år med besøk i private heimar for å planlegga dåp, bryllaup og gravferd.»

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Enebakk kommune
Ansvarlig redaktør: Andreas Halvorsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content